Het laatste examen

Ken je het gevoel tijdens de examenperiode dat het laatste examen er gewoon te veel aan is? Dit had ik afgelopen examenperiode. Ik had nog 1 vak te gaan maar kon mij gewoon niet meer inzetten om er nog iets voor te studeren. Hoe hard ik ook men best deed het lukte gewoon niet.

Het was de zaterdag voor het examen dat ik wou beginnen met studeren. Eens ik mijn boeken opendeed lukte het mij gewoon niet. Niets lukte om te onthouden en elke oefening dat ik opnieuw probeerde te maken mislukte. Al snel raakte ik afgeleid en begon ik andere dingen te doen.

Een deel van mijn vrienden waren al klaar met hun examens dus zij vroegen of ik zin had om met hen mee te gamen. Eerst zei ik nog neen ik moet nog studeren maar al snel was ik ook online gegaan omdat het toch niet lukte. Ik zei wel van ja ik ga niet lang spelen maximum een uur maar dat liep al snel uit. Tegen de avond had ik dan toch nieuwe moed gevonden en begon ik terug wat te studeren.

Achter een uurtje achter mijn bureau weer niets te zitten doen zonk de moed mij terug in de schoenen. Omdat ik toch niet het gevoel had dat het nog nut had om verder te doen besloot ik om wat te gaan sporten en te ontspannen en de volgende dag alles te doen.

De zondag stond ik op om 12u en tegen 14u begon ik terug met studeren. Ik moest die dag alles nog leren dus wou graag doorwerken en begon dan ook direct met de oefeningen. Alweer ging alles fout en werkte er niets dus begon ik te denken van 1 herexamen is niet erg, ik doe het wel in augustus en gaf het op.

Ik heb dus voor mijn laatste examen amper gestudeerd. Uiteindelijk was ik er wel door maar ik weet dat het ook anders had kunnen eindigen. Tijdens de volgende examenperiode zal ik proberen om al op  voorhand te studeren waardoor ik meer tijd heb voor wat ontspanning tussen mijn examens en zo hopelijk nog genoeg energie heb om ook het laatste examen goed te studeren.